24 Απριλίου 2019

Ποιοί Είμαστε

Α. ΧΑΛΚΙΔΗΣ Ε.Ε.

Η εταιρία μας είναι σήμερα μία από τις παλαιότερες και σημαντικότερες εταιρίες στο χώρο του βιομηχανικού, αγροτικού και λιανικού εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαίδας.

Η αρχή έγινε το 1920, όταν οι πρώτοι πρόσφυγες από τον Πόντο και την Μικρά Ασία μετεγκαταστάθηκαν στην Δυτ. Μακεδονία. Μαζί τους και ο Γιάνκος Χαλκίδης που παντρεύτηκε την Κα Παρθένα από τον Περδίκκα. Ο Γιάνκος Χαλκίδης είχε έφεση στο εμπόριο και στις ξένες γλώσσες αφού μιλούσε και έγραφε έξι.

Το 1923 ανοίγει το πρώτο μαγαζί με σιδηρικά και εργαλεία στο κέντρο των ‘Καϊλαριών’ (παλιά ονομασία της Πτολεμαίδας).

Το 1950 ο Θεόδωρος Χαλκίδης, το 5ο από τα 6 παιδιά του Γιάνκου, αναλαμβάνει να συνεχίσει την καλή πορεία του μαγαζιού. Οι κάτοικοι της περιοχής στηρίζουν το κατάστημα και η εκτίμηση τους είναι δεδομένη. Νέες ιδέες βρίσκουν θέση μέσα στο μαγαζί, εμφανίζονται τα πρώτα ηλεκτρικά εργαλεία, η ανοδική πορεία συνεχίζεται.

Το 1988 αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Χαλκίδης, γιός του Θεοδώρου, και η εταιρία αναπτύσσεται και σε άλλους τομείς, δραστηριοποιείται με εισαγωγές και νέες αποκλειστικές συνεργασίες σε νέους τομείς, όπως βαρέα οχήματα και ειδικά ανταλλακτικά.

Από το 2004 μετακομίζουμε σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Βόρια είσοδο και αποθήκη στην Νότια είσοδο της πόλης.

Αναπτύσσουμε τμήμα service και ανταλλακτικών  σε όλων των ειδών τα μηχανήματα, με εκπαιδευμένο προσωπικό. Επίσης αναπτύσσουμε εξειδικευμένο τμήμα έρευνας μη αντιπροσωπευόμενων μηχανημάτων και δύσκολων ανταλλακτικών.

Κατά το παρελθόν έχουμε υλοποιήσει με επιτυχία διάφορα ενημερωτικά σεμινάρια και παρουσιάσεις ειδικών εργαλείων στους χώρους των πελατών μας, έχουμε συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Η παρουσία μας συνεχίζεται δυναμικά, πάντα προσπαθώντας να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις των πελατών μας. Επεκτείνουμε συνεχώς την γκάμα των προϊόντων μας, αναζητώντας πάντα την καλύτερη ποιότητα στις πιο καλές τιμές.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να ζητήσετε προσφορές χονδρικής ή λιανικής πώλησης.

Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε.

1_ΟΚ
2_ΟΚ
IMG_0231
IMG_0241
IMG_0242
IMG_0243

Translate »